Memorijalni nogometni turnir Ivan Akalović - Ićo 2014. godine

Deveti po redu Memorijalni nogometni turnir "Ivan Akalović - Ićo" u Donjem Rahićuodigran je 10.08.2014. godine. Učestovale su ove ekipe.

NK "Hrvatski Dragovoljac" iz Boća

RAŠK Rajevo Selo

FK "Brezik" iz Brezika

NK "Mladi Zadrugar" iz Donjeg Rahića

Jak turnir i vrlo izjednačene ekipe po kvaliteti. Pobjednik turnira je ekipa NK "Hrvatski Dragovoljac" iz Boća koja je z finalu pobijedila ekipu domaćina NK "Mladi Zadrugar" iz Donjeg Rahića službenim rezultatom 3:0. Do pred kraj utakmice bilo je 1:0 za domaćine kada je zbog nesportskog ponašanja isklučen igrač domaće ekipe Mrkonjić Milo. Nakon ponovljenog nesportskog ponašanja prema sudiji isti je prekinuo susret.

Sve utakmice sudio je Gedžić Darko iz Brčkog sudija prve lige Federacije. Pomoćnisi su mu bili Juro Starčević i Srećko Iveljić. Utakmice djece i veterana sudio je Mirko Marković.

Najboljim igračem turnira proglašen je Velibor Simić - Krbalj iz Mladog Zadrugara. Najboljim golmanom proglašen je Radenković Radenko iz Gornjeg Brezika, a najbolji strijelac je bio Zahirović Asmir iz Boća.

U pauzi utakmica bio je takodje bogat program. U navlačenju konopca nastupile su dvije ekipe iz Donjeg Rahića. U prvoj ekipi nastupili su Juro i Stjepan Starčević, Srećko Iveljić, Jovo Aleksić i Slavko (Mita) Maskaljavić. Trener im je bio Mišo Jakšić. Druga ekipa je nastupila u sastavu: Miro i Ivica Mikelini, Pavo Knežević, Anto Šimić i Goran Mateljić. Trener im je bio Dudo Barišić. Pobijedila je prva ekipa.

U trčanju na 100 metara takmičila su se po dva takmičara iz svake ekipe. Pobijedio je Starčević Martin iz Donjeg Rahića.

Takodjer su nastupile  dvije dječje ekipe u nogometu. Igrali su dječaci od 2 do 15 godina. Svi su se obradovali dobijenim medaljama. Medalje su dobili i svi drugi učesnici na Turniru.

Prije proglašenja pobjednika igrale su ekipe vetarana Mladog Zadrugara i vetrana RAŠK iz Rajeva Sela. Pobijedili su domaćini rezultatom 1:0

Sve nagrade je i ove godine uručila Sanda Gutić aktualna Miss Bosne i Hercegovine. Sanda je našu zemlju predstavljala na svjetkom izboru ljepote prošle godine u Baliju. Pošto je ovogodišnji izbor za Miss BiH u septembru ona je još uvijek aktualna Miss BiH. Sanda je takodjer dobila prigodan poklon od rukovodstva Mladog Zadrugara zbog njezinog uspješnog predstavljanja našeg kraja u cijelom svijetu.

Nakon proglašenja pobjednika veselje je nastavljeno pod šatorom, a sve goste je zabavljao Stjepan Markić S prvim mrakom izveden je veliki vatromet na sredini igrališta.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji ovoga Turnira. Takodje i jedno veliko HVALA svima koji su novčanim donacijama pomogli održavanje ovoga Turnira. Vidimo se i dogodine na igralištu u Donjem Rahiću.