KICK BOKS -
Saša Sekulić iz Brčkog (Donji Rahić) amaterski prvak svijeta do 75 kilograma, Hadžić, Lolić, Vujanović i Avdić osvojili srebrene medalje.

Reprezentativci BiH osvojili su šest medalja na završenom Svjetskom prvenstvu WKA asocijacije u kick boksu, koje je okupilo preko 500 takmičara iz 44 zemlje svijeta. Zlatnom medaljom okitio se junior Saša Sekulić iz Brčkog (Donji Rahić) u kategoriji do 75 kg, savladavši u finalu ukrajinskog predstavnika.

Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri. Želio sam medalju i na kraju je i osvojio, imao sam vrhunske protivnike, ali pokazao sam svoj kvalitet i sasvim zasluženo se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja,” rekao je zlatni Saša Sekulić

Srebrne medalje su osvojili junior Hasan Hadžić iz Kalesije, zatim seniori Goran Lolić iz Banjaluke, Borislav Vujanović iz Brčkog i Aldin Avdić iz Banovića, dok je bronza pripala Editi Lešnik. Treba istaći da je zlato u juniorskoj konkurenciji osvojio i Bojan Aladžić u kategoriji do 65 kg disciplina full contact, član Škole borilačkih vještina iz Minhena koji je trenirao u kampu Mladena Šteka, inače naš budući reprezentativac. U odnosu na prošlogodišnji šampionat u Edinburghu ovo je sjajan uspjeh, jer je osvojeno dvostruko više medalja, što je dokaz da se u proteklom periodu odlično radilo.

“ Imali smo odlične uslove za rad u kampu SANI u Ljubljani i to je moralo dati rezultat. Zahvaljujem se domaćinu na odličnoj organizaciji, a posebno konzulu BiH u Štutgartu Harisu Haliloviću, koji nas je primio uoči završnih borbi i pružio nesebičnu podršku. Još jednom se pokazalo da su sportisti najveći ambasadori BiH i veliko mi je zadovoljstvo što sam predvodio ovu ekipu sjajnih momaka i djevojaka iz svih krajeva naše zemlje”, rekao je predsjednik WKA asocijacije za BiH Nijaz Mujić.

Pored gore pomenutih takmičara na ovom Svjetskom prvenstvu boje naše zemlje branili su još Darko Delić iz Prijedora, Jasmin Bećirović iz Brčkog i Sanja Ostojić, takođe iz Brčkog. U ulozi trenera je bio Almedin Hasanagić, kojeg u decembru očekuje borba za profesionalnu titulu prvaka svijeta.

Kickbox reprezentacija BiH