Sanda Gutić nova Miss Brčko Distrikta

 

U okviru obilježavanja 13. godišnjice distrikta, 09.03.2013. je u Hotelu Jelena održan izbor za Miss Brčko distrikta BiH.

U stručnom žiriju izbora najljepše djevojke bili su Predrag Todorović, oficijelni fotograf Miss BiH, Ramiz Šadić, organizator izbora Miss Brčko distrikta, Bojan Bijelić, estradni umjetnik, Fikreta Husić, aktuelna Miss BiH, Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika Brčko Distrikta, Mladen Dokić, suorganizator Izbora Miss Brčko distrikta i Robert Jovanović, predstavnik Direkcije izbora Miss BiH.

Prema ocjeni žirija titulu najljepše Brčanke dobila je Sanda Gutić iz Donjeg Rahića. Prva pratilja je Maida Čačković, a druga pratilja Vanja Mišković. Za Miss medija izabrana je Zora Simeunović, Miss fotogeničnosti je Tamara Češić, dok je Miss šarma Emina Terzić.

U revijalnom dijelu programa publiku su zabavljali Bojan Bijelić i violinistkinja Rebecca Shancez.

Nakon što je osvojila titulu, nova Miss Brčkog izjavila je da pobjedu nije očekivala, ali da je jako srećna i ponosna na svoj uspjeh. Naravno najponosniji su roditelji Danica i Slobodan, kao i braća Dejan i Davor. Ponosni su i svi Rahićani, koji su joj držali fige i s nestrpljenjem isčekivali rezultate izbora. Sanda Gutić će predstavljati Brčko Distrikt na izboru za Miss Bosne i Hercegovine. Želimo joj mnogo uspjeha u daljem takmičenju.

Evo nekoliko fotografija s takmičenja.