Jelena Nikić:Perspektivna, poletna i ustrajna!

Preuzeto s Brcanka.ba

Jelena Nikić obrazovana, mlada i lijepa djevojka iz mjesta Gornji Zovik, nova je portparolka Vlade Brčko distritka. Potrudili smo se da je kroz kratak i opušten razgovor upoznate .
Jelena Nikić, diplomirana psihologinja i pedagoginja.

 

Kako bi se Jelena Nikić opisala u tri riječi ?

Perspektivna, poletna i ustrajna!
Na novom si radnom mjestu, šta je to što ti se sviđa u ovom poslu i koje novine ovakva vrsta rada donosi u tvoj život?
Na novom poslu odnosno poziciji glasnogovornice Vlade Brčko distrikta BiH otvorile su mi se vrlo zanimljive mogućnosti: novo iskustvo, susreti s različitim osobama i situacijama, nove spoznaje i sveobuhvatan pristup funkcioniranju institucija. Prema mom mišljenju, najuzbudljiviji dio ovog posla ogleda se, zapravo, u uspješnosti svladavanja brojnih situacija s kojima se svakodnevno susrećem. Svestrane osobe imaju preduvjete za uspjeh u ovakvome poslu, stoga smatram da se od početka dobro snalazim.

Šta misliš o položaju žena/djevojaka u Brčko distriktu, da li su dovoljno zastupljene u medijima i uopšte koliko je njihov život ograničen u odnosu na žene/djevojke u nekim većim gradovima ?
Položaj žena i djevojaka svugdje u svijetu, kao i u Brčkom, vrlo je složen jer se od njih traži ispunjenje svih obveza na visokoj razini. Ukratko, trebamo biti dobre kćeri ili supruge, odgovorne i uspješne djelatnice, dobre prijateljice i sl. Mišljenja sam da bi zastupljenost ženskoga spola u svakom dijelu društvenoga života trebala biti značajnija. Budući da sam optimistična, mogu kazati da se zastupljenost djevojaka/žena u javnom životu u Brčkom, posebice u medijima, popravlja premda može i treba biti još bolja.
Omiljena boja ? Plava.

Bez čega ne bi mogla u životu ? Bez zdravlja, ljubavi i dragih ljudi.
Šta bi ponijela na pusto ostrvo ?
Nije bitno što bismo ponijeli sa sobom, bitno je da smo u svakom trenutku sretni!

Da li vjeruješ u ljubav? Vjerujem u ljubav, ali je ne idealiziram!
Koje su ti tri stvari najvažnije u životu?
Zdravlje, obitelj i dragi prijatelji.
Tvoj životni moto bi bio: „Ispuni godine životom, a ne život godinama“.