Humanitarna akcija za Mandu Mateljić

Preuzeto sa boce.top-forum.net

Ovih dana započela je humantirna akcija za prikupljanje pomoći teško oboljele Mande Mateljić. Akcija je već provedena u samom Boću, organizirao ju je Ivo Anđelović uz pomoć Mandine svekrve Delfe Barišić i ostalih Boćana, i za početak su prikupljena su neka novčana sredstva koja svakako neće biti dostatna za Mandino liječenje, što će svakako ovisti o daljnjem tijeku događanja.

Kako bi pojasnili o čemu se radi ovdje ćemo napisati do sada prikupljene informacije koje ćemo kasnije nadopunjavati kako akcija bude tekla.

Manda Mateljić je iz Boća, najstarija kćerka Franje i pokojne Ruže Nikolić, najbrojnije obitelji u Boću o kojoj smo već pisali. Manda je udata u Donji Rahić za Gorana Mateljić i majka je dvoje male dječice Pave i Pauline. Kada se udavala u Donji Rahić bila je to prva poslijeratna svadba u povratničkom Donjem Rahiću a Pavo je prva poslijeratna beba u tom mjestu.

Manda je prije dva mjeseca bila malo više prehlađena, otišla je liječniku gdje je povadila sve nalaze, krvnu sliku i drugo a dodatnim pretragama na odjelu za otorinolaringologiju (odjel za uho, grlo i nos), ustanovljen joj je tumor na sinusima.

Manda je iz bolnice Brčko hitno poslana za Zagreb u bolnicu Sestara Milosrdnica, jer se tumur proširio na sinuse 5cm, međutim radio terapije ne može dobiti do 18.04.2013.g., pa je doktor Ivkič preporučio da hitno ide za Tuzlu gdje može odmah doći na red za zračenja.

U prošli četvrtak je dovezena kući i odmah u petak za Tuzlu, ponovno je snimljena i čeka se da utvrde točke zračenja a bit ce pozvana da se počne sa terapijama. Operacija se ne smije raditi nego se radi na bazi radio terapije-zračenjem, a daljnje liječenje će ovisiti o rezultatima, jer bi svaka operacija bila rizična po njezin život.

Kako svaki nastavak liječenja iziskuje sigorno i velika novčana sredstva koju ta obitelj za sada nema u akciju su se uključili i Boćani. Ivo Anđelović uz podršku Mandine svekrve Delfe i pomoć svih Boćana već započeo sa akcijom koja je u samom početku.

Za sada nije otvoren niti jedan račun. Pošto je akcija tek u početku.

Za sve informacije onih koji žele pomoći na bilo koji način po zamolbi Mandine svekrve Delfe može se u Boću obratiti Ivi Anđelović.

Za one koji žele pomoći također se mogu obratiti Delfi Barišić na njezinom facebook profilu: http://www.facebook.com/delfa.mateljic

O svim daljnjim novostima pravovremeno ćemo izvješćivati.


Za sve one koji žele uplatiti novčanu pomoć za MANDU MATELJIĆ evo brojevi žiro računa.

Za one koji uplaćuju u Bosni i Hercegovini u KM.
Raiffeisen Bank.
Mateljić Goran
Broj ziro računa je : 1610250000000047
Broj stednog računa : 09250537665.

Za one koji  žive u inostranstvu evo broj žiro računa.
Raiffeisen Bank
Mateljić Goran

Swift Code : RZBABA2S
Iban Code : BA391612250019566593.