Dan sporta i kulture – Donji Rahić 2015.godine

 

Drugi vikend u augustu je već godinama rezerviran za Memorijalni turnir "Ivo Akalović - Ivica". Ove godine se navršava 10 godina od prvog poslijeratnog Turnira, takođe ove godine je 50 godina od osnutka Nogometnog kluba "Mladi Zadrugar" i 630 godina od prvog pominjanja imena našeg sela. To je svakako dovoljan razlog da je organizacioni odbor odlučio da ove godine svečanost tim povodom bude mnogo veća. Taj dan (08 ili 09. august) će biti Dan sporta i kulture u Donjem Rahiću.

 Dogovoreno je da u sportskom dijelu programa prva ekipa NK "Mladi Zadrugar" odigra revijalnu utakmicu s jednim prvoligašem Hrvatske nogometne lige (Dinamo, Cibalija, Osijek) ili jednim prvoligašem Bosanske nogometne lige (Orašje, Jedinstvo). Pregovori su u toku i kad budemo saznali tko će biti protivnik našoj momčadi odmah ćemo vas obavijestiti o tome. Drugu utakmicu bi odigrali veterani "Mladog Zadrugara". Ovim putem pozivamo sve naše igrače koji su bilo kada igrali za naš klub da se jave nekome od organizatora tj: Marku Šimić - Šoletu, Marjanu Starčević, Viktoru Jakšić, Jozi Markić ili ovdje na stranicu na moju Email adresu: stjepan.starcevic@web.de .

U kulturnom dijelu programa želimo da nastupi neko od poznatijih pjevača (pregovaramo s Ivanom Martić - Ivicom). Također tu veče će nastupiti i jedna izvorna grupa. Koja će to izvorna grupa biti još se ne zna, jer pregovaramo s nekoliko grupa. Moguće je da nas tu veče zabavi i jedan Tamburaški orkestar. Takođe smo u planu da nas zabavi jedna folklorna grupa iz naše okoline. Nadamo se da ćemo imati i iznenađenje večeri, tko će još nastupiti nek to ostane iznenađenje. Kulturni dio programa će se održati u velikom šatoru koji ćemo za tu priliku postaviti uz rub igrališta.

Kao što vidite mnogo toga je planirano. Da bi se sve to provelo u djelo, potrebno je i puno pomagača, kao i puno sponzora. Zato su svi oni koji mogu na neki način pomoći dobrodošli. Upravni odbor kluba, uz pomoć predstavnika MZ Donji Rahić i predstavnika Dijaspore iz Beča je planirao ovu svečanost, a na nama svima je da to sve ovako i organiziramo. Ukoliko imate prijedloga mođete pisati na gornju Email adresu.