Zapaženi mladi sportisti iz Donjeg Rahića

             Josipa Akalović kći Ivice - Iće Akalović (pokojni) i Zdenke (rođ. Gutić) je uspješna sportiskinja. Josipa je rođena 1982. godine  u Brčkom. Sve do rata živila je u D.Rahiću sa roditeljima i bratom Josipom. Sada živi u Kutini i u tamošnjem   “Kickboxing klub Kutina” trenira.  

Dosadašnji uspjesi su:

Prvakinja Hrvatske 11 puta: semi 7 puta (2x junior, 5x senior), light 1 puta (junior), low kick 1puta (senior), akb (senior, ekipno), što znači u četiri različite discipline.

Na Svjetskom prvenstvu u Szegedu, Mađarska 2005. godine, medalja u aerokickboxingu izmakla joj je za 0,05 bodova, osvojila je najnesretnije 4.mjesto.

2.mjesto Debrecen Mađarska 18. 05. 2001. Svjetski kup za juniore sc 65kg.

2.mjesto Trier Njemačka 02. 11. 2002. Svjetski kup seniori sc 60kg.

Do sada pobjednica na  23 turnira. Vrhunska sportašica Hrvatske IV kategorije po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Pobjednica na 5 Međunarodnih prvenstava država: 4x Hrvatska, 1x BiH.

Završila je Matematički fakultet u Zagrebu.

           Ivana i Ivan Matozan su takođe uspješni sportisti, a korijene vuku djelimično i iz D. Rahića. Roditelji su im Matozan Ivica i Janja (rođ. Starčević). Obadvoje su članovi Šahovskog kluba iz Otoka kod Vinkovaca. Ivana se od četvrtog razreda Osnovne škole bori u seniorskoj konkurenciji. Do sada je više puta bila prvakinja Vukovarsko – srijemske županije. Jednom je bila proglašena sportiskinjom grada Otoka, šest puta je učestvovala na prvenstvu Hrvatske u šahu i dosad joj je najbolje sedmo mjesto u Hrvatskoj. Trenutno je uspješna studentkinja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Ivan je bio jedan put prvak Vukovarsko – srijemske županije. Učesnik je na četiri Hrvatska prvenstva u šahu, gdje je jednom zauzeo 9. mjesto. Na Hrvatskim sportskim igrama mladih osvojio je četvrto mjesto u šahu. Studira u Mostaru.

Naravno postoji još nekoliko uspješnih sportista čiji korijeni potiču iz našeg sela. Treba svakako istaknuti sina od Vida i Marije Akalović. On je takođe bio učesnik svjetskog kupa u borilačkim sportovima i o njemu ću pisati više dok prikupim podatke.